JET EXAM Sample Paper

Data interpretation : Quiz

Study the following bar chart and answer the questions carefully.
 
Sales Turnover of 5 Companies (in Rs. crores)

1. What is the percentage change in the overall sales turnover of the five companies together between 2001 – 2002 and 2002 – 2003 ?
A. 17.21 %
B. 14.68 %
C. 12.67 %
D. 21.24 %
E. 20.25 %
2. What is the absolute change in overall sales turnover of the five companies together between 2001 – 2002 and 2002 – 2003 ?
A. 712.43
B. 142.48
C. 683.53
D. 522.78
E. None of these
3. Which of the companies shows the maximum percentage difference in sales turnover between the two years ?
A. Honda
B. GM
C. Hyundai
D. Maruti
E. Hindustan Motors
4. What should have been the sales turnover of GM in 2002 – 2003 to have shown an excess of the same quantum over 2001 – 2002 as shown by the sales turnover of Maruti ?
A. 953.76
B. 963.76
C. 952.76
D. 962.76
E. 786.78
5.What is the approximate difference between the average sales turnover of all the companies put together between the years 2001 – 2002 and 2002 – 2003 ?
A. 133.45
B. 142.48
C. 117.6
D. 201.9
E. None of these
The circle-graph given here shows the spendings of a country on various sports during a particular year. Study the graph carefully and answer the questions given below it.
6. What percent of total spending is spent on Tennis?
A. 25/2%
B. 25%
C. 45%
D. 45/2%
E. 40%
7.How much percent more is spent on Hockey than that on Golf?
A. 27%
B. 35%
C. 37.5%
D. 75%
E. 70%
8.If the total amount spent on sports during the year be Rs. 1,80,00,000 , the amount spent on Basketball exceeds on Tennis by:
A. Rs. 2,50,000
B. Rs. 3,60,000
C. Rs. 3,75,000
D. Rs. 4,10,000
E. Rs. 5,00,000
9.How much percent less is spent on Football than that on Cricket?
A. 22%
B. 27%
C. 100/3%
D. 40%
E. 30%
10. If the total amount spent on sports during the year was Rs. 2 crores, the amount spent on Cricket and Hockey together was:
A. Rs. 8,00,000
B. Rs. 80,00,000
C. Rs. 1,20,00,000
D. Rs. 1,60,00,000
E. Rs. 1,50,00,000
Answers

1. B
2. A 
3. C
4. D
5. B
6. A
7. D
8. E
9. C
10. B

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *